Oathie instead of bread

Oathie is een supergezond alternatief voor brood dat geen meel of tarwe bevat, maar bestaat uit ruwe havervlokken, sojabonen, bessen, lijnzaad en noten. En héél veel vezels bevat, afkomstig van havermout, appels en perziken.

Waarom oathie?

Het werd tijd voor een gezondere vervanger van brood. Brood bevat immers veel ‘verborgen suikers’ in de vorm van zetmeel.

Zetmeel is in feite suiker, want zetmeel bestaat uit lange ketens van glucose. Vooral wit en bruin brood bevatten op die manier veel suiker. Wanneer we dit brood eten, komen de suikers  snel terecht in de bloedbaan en veroorzaken ze hoge suikerpieken. Teveel en te hoge suikerpieken versnellen het verouderingsproces en verhogen ons risico op allerlei verouderingsziektes.

Oathie veroorzaakt minder hoge suikerpieken omdat het:

  • heel veel vezels bevat. Deze vezels ‘kapselen’ de suikers in, zodat ze minder snel in de bloedbaan terechtkomen en zo een suikerpiek veroorzaken;
  • veel vetachtige stoffen bevat, afkomstig van lijnzaad, walnoten en sojabonen. Vetten vertragen de maaglediging, zodat de suikers in oathie minder snel opgenomen worden.

Oathie:  de opvolger van brood

Wat maakt oathie zo bijzonder?

Oathie bevat geen tarwe 
Klassiek brood bestaat meestal uit tarwe. Tarwe veroorzaakt bij sommige mensen overgevoeligheidsreacties of glutenallergie (coeliakie). Tarwe is ook zodanig genetisch gemanipuleerd dat het veel zetmeel (suiker) bevat, wat hogere suikerpieken veroorzaakt dan granen zoals havermout.

Oathie bevat nauwelijks gluten 
Gluten is een eiwit dat bij mensen het immuunsysteem kan prikkelen en overgevoeligheidsreacties kan veroorzaken.

Oathie is ‘brood’ zonder meel 
Brood bestaat uit meel. Meel is opgebouwd uit fijngemalen tarwekorrels. Oathie is anders: de  volledige, niet-fijngemalen, ruwe havermoutvlokken wordt gebruikt. Dat zorgt voor meer vezels, minder zetmeel en suikers en dus lagere suikerpieken.

Oathie zit boordevol gezonde vezels 
Afkomstig van appels, perziken en havermout.

Oathie bevat bessen
Brood met bessen? Dat zie je niet vaak. In oathie zitten bosbessen en veenbessen. Bosbessen bevatten gezonde stoffen zoals anthocyanines.

Oathie bevat ontkiemde sojabonen 
De echte pure, gezonde sojabonen dus, die al beginnen te kiemen zodat ze nog meer gezonde stoffen bevatten.

Oathie bevat noten en omega-3-vetzuren Lijnzaad, walnoten en amandelen zitten boordevol omega-3, wat goed is voor hart- en bloedvaten.

Oathie zit boordevol mineralen 
Oathie bevat extra veel jodium, wat belangrijk is voor het metabolisme. Veel mensen hebben een jodiumtekort.
Oathie bevat ook kalium en magnesium.

Het is super-volkoren
Oathie bevat immers de volledige havermoutvlokken en geen witte bloem of wit meel.

Oathie bevat extra veel beta-glucanen 
Er zijn 2 soorten vezels: wateroplosbare en niet-wateroplosbare vezels. De beta-glucanen in oathie zijn wateroplosbare vezels die zeer gezond zijn. Ze zorgen immers voor lagere suikerpieken. Bovendien zetten de bacteriën in onze darmen deze beta-glucanen om in korte-keten-vetzuren die goed zijn voor de stofwisseling. En beta-glucanen verlagen ook de cholesterol*, wat gezond is voor hart- en bloedvaten.
 
“Met één oathie heb je al een vol gevoel, omdat het zoveel vezels bevat.”

“Eindelijk een lekker alternatief voor brood.”

“Je hebt je ontbijt meteen klaar, ook voor onderweg.”

* Beta-glucanen vezels verlagen de cholesterol op voorwaarde dat je 3 gram per dag aan beta-glucanen vezels eet. Eén oathie bevat 4 gram aan bèta-glucanen vezels (133%) die dagelijks nodig zijn om de cholesterol te verlagen.

 

Producten sorteren
Producten per pagina
Product type
Moment van de dag
Trefwoord
Gewicht
Lengte